Activiteiten en bezienswaardigheden

Naast de kastelen van Beynac, Castelnaud, Marqueyssac op loopafstand van de camping vindt u hier bezienswaardigheden en activiteiten in een straal van 10 km.

Sarlat is een onmisbare stop

Architectuur is hier het parool, en om het te ontdekken, moet u wandelen door de straten en steegjes. Of u dwaalt wat rond, of u gaat naar het VVV-kantoor om een ​​kaart te krijgen met daarop de belangrijkste bezienswaardigheden.

Tip: ga bij avond. Een meer ontspannen sfeer en de oude verlichting op gas die de kleur van de stenen prachtig weergeeft.

La Roque-Gageac

Op 4 km van de camping is het dorp te voet te bereiken via een wandelpad.
Het is een dorp dat gerangschikt is als een van de "mooiste dorpen van Frankrijk", net zoals Beynac. Zijn vesting, zijn tropische tuinen waar zelfs de passievrucht groeit!

Domme

Een oude vestinstad hoog boven de Dordogne, van daaruit heeft u een prachtig uitzicht op de kleurentinten van de akkers, de kronkelende Dordogne en de andere dorpen van de Périgord. Mooie versterkte poorten. Een prachtige wandeling in perspectief.

Het kasteel van Milandes

U dacht dat u klaar was met de kastelen, nou nee. Deze zit niet in het feodale register en had dus geen ridders. Eerder prinsessen... of liever dromen van ingebeelde prinsessen.
Dit kasteel is nauw verbonden met de geschiedenis van Josephine Baker, erg interessant. Mooi spektakel van roofvogels.

Meer informatie

Saint-Cyprien

Saint-Cyprien is een mooi slaperig dorpje dat tot leven komt op zondag tijdens de markt. Volgens ons de mooiste markt van de streek.

Naast onze tips kunt u nog tal van andere uitstapjes doen, zoals naar de kunstgalerijen van het dorpje van Meyrals, picknick in Saint-Julien-de-Cénac tegenover La Roque-Gageac terwijl u kijkt naar de voorbijvarende kano's, zwemmen in de het kristalheldere water van de Céou.

Meer informatie