De veelgestelde vragen

Welke elektrische stroom moet ik kiezen? 6 amp of 10 amp?

Bijna al onze stekkers zijn van het Europese type

Wij kunnen u adapters lenen als u die niet bij hebt.

6 of 10 ampère kiezen: 6 ampère (+/- 1300 watt) komt overeen met het verbruik van een koelkast, verlichting, laders, magnetron... U hebt 10 ampère (+/- 2200 watt) nodig als u gebruik maakt van een elektrische waterkoker, elektrische barbecue, airconditioning, haardroger...

De openingstijden

Het onthaal is open van 9u tot 19u van begin juni tot 15 september. Buiten die periode is ze open van 9u tot 12u30 en van 14u tot 19u.

De winkels aan de ingang van de camping

Algemene voeding, dagelijks geopend en uitgebaat door Eric en Sophie

Bakkerij, uitgebaat door Nathalie (extra gebak!)

Slagerij, uitgebaat door Isabelle en Marc

Kan ik lopen naar Beynac?

We bevinden ons in het dorp van Beynac, u kunt alles te voet doen!. We hebben een zeer mooi restaurant/herberg op 20 m, de andere restaurants (3) zijn op 300/400 m lopen langs de Dordogne. Er zijn ook 2 snackbars in de buurt van de ingang van het kasteel. Apotheek, postkantoor, VVV-kantoor, tabak en arts vindt u in het dorp, op 300m.

De klim naar het kasteel duurt 20 tot 40 minuten, maar is erg de moeite waard.

Kuieren langs het rivierpad is erg aangenaam en brengt u naar Castelnaud (2,5 km) of La Roque-Gageac (4km)

Zijn er vaste aankomstdagen?

Alleen voor de avonturierstenten in het hoogseizoen, met een aankomst op zaterdag. Wat de camping betreft kunt u, afhankelijk van de beschikbaarheid, aankomen op de dag van uw keuze.

Wat is het verschil tussen een comfortplaats en een standaard standplaats?

Een standaard standplaats is 100/110 m² met een mogelijke elektriciteitsaansluiting (6 of 10 ampère)

Een comfortplaats is 110/140 m² met een mogelijke elektriciteitsaanslauiting maar ook met een aansluiting op het water en op de riolering. Ideaal voor caravans en campers.

Waar zijn de stranden langs de Dordogne?

Het eerste strand ligt op 300 m en bereikt u door het voetpad langs de camping te volgen. Dit strand is ook het aankomstpunt voor kanotochten. Als u verder gaat langs dit pad zult u nog vele andere kleine stranden vinden.

Kan ik vissen op de camping? en kanoën?

U kunt vissen in de Dordogne. Er zijn meerdere "hoekjes" (gebruikt door de lokale inwoners) in de buurt van de camping. De visverguning kan worden gekocht bij het onthaal.

De kanotochten vertrekken rechtstreeks vanaf de camping (u hoeft niet in uw auto te stappen :) voor een tocht van 10 of 22 km. Vertrek in de ochtend of in de namiddag. Bijkomende informatie aan het onthaal.

Is het makkelijk om de omgeving rond de camping met de fiets te verkennen?

Er is een prachtig fietspad dat begint in Castelnaud (2,5 km) en loopt langs de Céou-stroom. Een andere route begint in Sarlat en vervangt een oude spoorlijn.

Het is ook erg leuk om de omgeving te verkennen langs de kleine wegen. Let buiten de vallei op aan de kust!

Zijn er wandelpaden?

Diverse wandelingen starten rechtstreeks vanaf de camping, van 8 tot 15 km. Er zijn ook verbindingen met andere wandelingen. Kaarten zijn verkrijgbaar bij het onthaal.

Wasmachines?

2 wasmachines en 1 droger. 1 strijkplank en strijkijzer verkrijgbaar bij het onthaal.

Is er animatie?

In het hoogseizoen verzorgen wij een keer per week een muzikale avond. Er is geen kinderclub of animatie voor tieners. We hebben bewust niet voor de clubformule gekozen. De kinderen organiseren echter vaak zelf sporttoernooien of andere gebeurtenissen, en wij vermelden die op het uithangbord en helpen hen een handje bij de organisatie indien nodig.

Meerdere avonden per week hebben we eetkraampjes (Thai, snacks, omeletten....)

Zwemshort in het zwembad?

Zwemshorts zijn toegestaan.

Eenmaal ter plaatse, vraag het ons! :)

Is er WiFi op de camping?

Er is WiFi beschikbaar bij het onthaal, de bar, op het terras en op de eerste standplaatsen. Wij hebben de keuze gemaakt om het niet op het terrein aan te bieden. Zich op een bruisende plek vol leven bevinden, dat is de gelegenheid om elkaar te ontmoeten, te kletsen, te vragen naar info over plaatsen om te bezoeken, een bordspel te spelen dat gratis beschikbaar is (vier op een rij, jenga, trivial pursuit, darts...) . Er is ook een computer beschikbaar

Zijn barbecues toegestaan?

Ja, alle types zijn toegestaan (houtskool, gaz, elektrisch). Maar aub, geen vuurtje op de grond. We hebben ´n paar individuele barbecues te lenen :)

Kan ik online reserveren?

We beschikken niet over een online reserveringssysteem, dat is een bewuste keuze. Wij willen een persoonlijk contact met u en te weten komen welk type standplaats u zoekt.

Als u kleine kinderen hebt die nog een middagdutje doen; dan is het goed om 's middags een beetje schaduw voor hen te hebben.

Of als u als paar komt en een standplaats wilt met uitzicht op het kasteel om 's avonds een ​​glas te drinken en te kijken naar de verlichting van het kasteel.

Als u van de zon of eerder de schaduw houdt.

Als u een caravan hebt en een comfortabeler verblijf wilt met een aansluiting op het water en op de riolering om de trips naar het sanitair te vermijden.

En wat dacht u van een plek aan de oever van de rivier?

Er zijn eindeloos veel antwoorden waar we proberen rekening mee te houden om de ideale plek voor u te vinden.

En dit alles is niet mogelijk als we dit laten doen door machines...

Hoe rijdt u het makkelijkste naar ons toe?

Komend vanuit Parijs via de A10-A71 en A20, neemt u de afslag Souillac( neem niet de Afslag Sarlat via de A89) en houdt u Sarlat aan (circa. 20 km). Eenmaal in Sarlat bij de rotonde volgt u de richting van Bergerac/Beynac. Na 10 km, ligt de camping Le Capeyrou aan Uw linker hand als u Beynac inrijdt.

Komend vanaf het zuiden (Toulouse) neemt u op de A20 de afslag Souillac en volg dan dezelfde route.

Hoe kan ik mij aansluiten bij de evacuatie en water?

Evacuatie is beschikbaar in de "comfort" plaatsen. Evacuaties zijn voorzien van pluggen met een diameter van 40 mm. Vergeet niet om een voldoende lengte van de buis te verstrekken (10 tot 15m). De kleppen zijn voorzien van een verbinding naar de neus.