De seizoenen in Capeyrou

In elk seizoen is de Périgord mooi! U gaat ons misschien vertellen dat we bevooroordeeld zijn, dat kan, maar het zijn degene die ervan houden die er het beste over kunnen praten :)

De lente bijvoorbeeld. De natuur komt langzaam op gang, de bladeren vormen zich, de weiden exploderen met paardebloemen. Daarna volgen ook heel wat lentebloemen: de prunus, acacia's, catalpa ... alleen maar lekkere geuren in perspectief!

Tijdens de lente is het licht ook anders en kleurt de natuur in verschillende tinten groen.

De vroege ochtendmist maakt de sites zo mysterieus. We voelen de zon erachter schijnen. Vanuit uw standplaats kunt u kijken naar het kasteel van Beynac terwijl het zijn door de mist gevoormde deken uittrekt en zijn hemelsblauwe aantrekt. Het is magie!!

De zomer wordt vaak geassocieerd met de geneugten van het water. Kanotochten, opblaasbare matrassen of boten die zich laten meevoeren op de stroom van het koele kirstalheldere water... of gewoon een deken waarop u lekker ligt te kijken naar alles wat langs vaart.

De zomer, dat zijn warme avonden waarop we buiten kunnen eten of kletsen. Ook de namiddag is warm en daarom genieten we van deze tijd om een ​​dutje onder een boom te doen...

De lente en de zomer brengen ons heel wat fruit en ook het zuidwesten van Frankrijk heeft er veel van. Aardbeien uit St Martial op 15 km, asperges uit Vézac op 2 km en natuurlijk ook truffels. Er zijn heel wat truffeltelers in de streek, enkele daarvan kunnen ook worden bezocht.

De herfst ziet de paddestoelen bloeien en de mensen gelukkig maken. Met hun laarzen aan en uitgerust met manden, gaat de lokale bevolking masaal op zoek. Dit is de tijd om een ​​picknick te plannen in een open plek om naar de vogels te luisteren.

In de herfst veranderen de kleuren weer. Ze hebben glinsterende kleuren. De oorspronkelijk groene bossen veranderen geleidelijk aan in 'n melange met oker en geel. We horen onder onze schoenen het gekraak van de gevallen bladeren wanneer we gaan wandelen.

De geur van de aarde verandert. Het is tijd om de oogsten binnen te halen. We zien de tractoren die de tabaksbladeren binnenhalen, en niet lang daarna noten oogsten.

De winter,dat is de tijd om te slapen, voor de natuur maar ook voor ons :) Samen herladen we onze batterijen om u het volgende jaar weer te kunnen verwelkomen.