Sporten

Kanovaren

Ongetwijfeld een must, meerdere routes mogelijk, van een halve dag, een volledige dag of meerdere dagen om de Vallei van de Duizend en één kastelen van de Dordogne te verkennen.

Ook mogelijk om de Vézère af te varen, de bakermat van de Prehistorie.

Tussen 9 en 25 km

Wandelingen

Diverse wandelingen starten vanaf de camping, daarnaast vindt u een goed netwerk van wandelingen waarlangs u het typische erfgoed van de Périgord kunt ontdekken, zoals de Bories, die kleine droge stenen huizen, of de duiventorens, ovens, molens...

Fietsen en mountainbiken

Voor liefhebbers van het vlakke land begint op 2,5 km van de camping een fietspad dat langs de prachtige Céou-stroom loopt gedurende ongeveer 30 km. De oude spoorlijn tussen Sarlat en Groléjac (10 km) of Sarlat en Saint Julien de Lampon (+/- 20 km) werd omgebouwd tot een fietspad.

De Périgord is mooi maar ook heuvelachtig en dus organiseren we voor de meer avontuurlijke kampeerders mountainbiketochten in de buurt van de camping. Kom naar de receptie voor meer informatie.

Rotsklimmen

De kliffen langs de Dordogne en haar zijrivieren zijn een speeltuin en terrein vol ontdekking voor liefhebbers van klimmen. Gediplomeerde instructeurs zullen u veilig begeleiden. De verstrekking van de nodige apparatuur voor het klimmen (touwen, gordels, klimschoenen) en de activiteit gebeurd op natuurlijke terreinen aangepast aan uw niveau.

Meer informatie

Speleologie

Voor degenen die nieuwsgierig zijn om deze ondergrondse wereld te ontdekken. De regio telt vele kilometers aan ondergrondse gangen. Een nabijgelegen club kan u helpen om ze te ontdekken. De gidsen bieden u alle benodigde apparatuur.

Meer informatie

Boomklimmen

Een sportieve activiteit voor het hele gezin. Parcours van boom tot boom op ieders niveau. Vanaf 3 jaar.

Meer informatie

Boogschieten

In een prachtige omgeving aan de voet van een riviertje, tegenover de prehistorische site van kaap Blanc staat het kasteel van Commarque. Bij deze activiteit wordt de ontdekking van de site gekoppeld aan het beoefenen van het boogschieten.

Meer informatie

Pony of paard

Of u nu beginner of ervaren bent, als u zin hebt in een wandeling of sportief parcours of u gewoon uw kinderen wilt vergezellen voor een ponytocht, kom bij ons langs en wij zullen u alle informatie verstrekken.

Vissen

U kunt vissen langs de camping. Op 20 m van de camping werd een ponton gebouwd dat vaak door de plaatselijke inwoners wordt bezocht (dat moet een goed teken zijn :)

Een visvergunning voor een dag, een week of een jaar is verkrijgbaar bij de receptie.

Zwemmen

Een eenvoudige maar zo leuke activiteit! Zich laten meevoeren met de stroom, dammen bouwen met kiezelstenen, zonnebaden, picknicken, de vissen voeren...

De Dordogne is nu geklasseerd als Biosfeerreservaat door de UNESCO!